13 Ekim 2010 Çarşamba

Amalfi Coast beachlerini mi merak etmiştiniz???

Kiraladığımız ev hem otoparka, hem de private beach’e sahipti.O yüzden tatilin ilk gününü kendi beachimizde geçirdik.

Grande Spiaggia ve Fornillo Beach Positano’nun en büyük beachi adı da üstünde Grande Spiaggia.Biz Grande Spiaggia’nın yanındaki  Fornillo Beach’de denize girdik.Burada yan yana bi kaç tane cafe,  önünde de şezlongları var.Biz tercihimizi Ferdinando Bar Bargi’den yana kullandık.Positano’da tüm beachler çakıl taşlı, kumluk alan yok. Yanınızda deniz ayakkabısı olursa ayaklarınız bayram ederJ Bu arada 4 şezlong 2 şemsiye için 28 eur para ödedik.Öğle yemeğini de burada yedik.Fesleğenli Mozzarella Bruschetta,margarita pizza yedik basit ama çok lezzetliydi.

Positano ve  limonlar ve tabii ki en güzel limoncellolar burada yapılıyor.  

Fornillo Beachde öğle yemeği
 Positano’dan Amalfi’ye giderken Santa Croce  beache 600 basamak inerek ulaştık.Tam bir hayal kırıklığı oldu!!! Kesinlikle tavsiye etmiyorum.ama en azından öğlen burada yediğimiz makarna çok güzel ve restoranı tertemizdi.Çıkışta 600 basamağı acı çekerek tırmandıkL

İşte acı veren merdivenler!!! Positano ve Praianoda merdivenler yoruyor gerçekten
Yorgunluktan bitik haldeyiz


Prainao’da evimize çok yakın 4.gün keşfettiğimiz Calla della Gavitella’daki One Fire Beach !!!Tek kelime ile süper.400 basamak inmek istemezseniz buraya Positano ve Amalfi’den tekne kalkıyor.Sahibi Piccoletto. Çok eğlenceli ve tatlı bir  İtalyan.Şimdiye kadar geldiğimiz en güzel beach beton bir  iskele üzerinde şezlonglar arkada da cafesi var.İskeleden denize girdiğiniz için ayaklarda çok rahatJ ortam ,müzik herşey çok güzel.Cafenin menü seçenekleri az ancak iki gün üstüste yediğim buffalo mozzarellalı parmesanlı salatasının tadı hala damağımda.Buraya gitmenizi şiddetle tavsiye ediyorum.Diğer yerlerden biraz daha pahalı ama değer. Şezlong per person 12 eur.Yemeklerle birlikte 110 eur gibi bir rakam ödedik.


           
One Fire Beach lunch time
                                            

Piccoletto'nun verdiği Amalfi Coast kitabını okuyoruz 

Ve Capri  Bir gün öncesinden Piccoletto ile konuşup Capri için tur ayarladık.Sabah saat 9:45 Gavitella’dan Franco’nun teknesine bindik. Bunun için per person 50 eur ödedik.45 dklık yolculuktan sonra Capri’deydik.
Bizim gibi Private Tour alırsanız Capri’ye gitmeden adanın etrafnda tekne ile dolaşıp denize girebiliyorsunuz.Biz Grotta Bianca (Beyaz mağara)ve Grotto Verde’ye(Yeşil Mağara) uğrayıp denize girdik.Bu mağaraların orda denize girmeyi tekrar düşünün derim bir sürü deniz anası var ve değdiler mi inanılmaz can yakıyor cayır cayır yanıyorsunuz.Bana 3 adet denizanası saldırısı oldu ve kolumdan izi 3 ayda ancak geçti. fyi!
İşte Jellyfish saldırısından hemen önce.Az sonra neler yaşayacağımı bilmiyorum henüz:)

Capri'deyiz

Tekneden Positano manzarası

Capriye gelecek olursak Positano’dan sonra çok birşey ifade etmiyor.İlla gidip görmem lazım derseniz gidin tabii ama minicik sokaklardaki güzel cafeler çok pahalı ve LV çanta,D&G ayakkabı illa buradan alıcam derseniz gidin tabii ki bütün mağazalar mevcut.Toplam 4 saatlik Capri'den sonra 6 gibi evimize dönmüştük.




2 yorum: