11 Ekim 2010 Pazartesi

İtalya,Amalfi coast


Bu yaz o kadar çok gezdik ki...Tatilin kötüsü olmaz tabii!!! Sıkıcı sayılabilecek (çok haksızlık etmek istemem ama:) işimin en zevkli yanı senelik izinlerim sanırım:))) Evvet bu sene ki ilk durağımız Haziran ayını içinde gittiğimiz İtalya,Amalfi Coast.Amalfiye özellikle Mayıs-Haziran arasında gitmek gerekiyor.Summer season başlamış oluyor heryer cıvıl cıvıl ama deli kalabalık yok. Ağustos kesinlikle gidilmemesi gereken bir ay İtalya bu ay tatil olduğu için feci kalabalık oluyormuş... 

Amalfi Coast Napoli'nin güneyinde 45 km'lik bir sahil şeridi! Evet şaşırdınız değil mi? sadece 45 km lik bir sahilde roller coasterdaymışsınız gibi bir yol düşünün. Harika manzara eşliğinde ilerliyoruz. Biz 4 kişi olduğumuz için araba kiraladık Romaya  indik oradan minik arabamızla (minik bir araba olması şart) 3,5- 4 saat gibi bir sürede Amalfi'ye ulaşmıştık.Positanoya yakın Praiano'da ev kiraladık.Hem daha ucuza geldi hem de çok keyifli oldu. Ev kiralamak isterseniz ve arabanız da olacaksa otoparkının olmasına dikkat edin!yoksa sinir krizleri içinde bir dolu park ücreti ödemek zorunda kalırsınız ya da aracınız her an çekilebilir!!!
Amalfi Coast'da en ilginç yer Positano. Kayalıklar üzerinde bir kasaba denize girmek için 300-400 basamak inip çıkmak zorundasınız.Sağlam bacak kasları ve nefes gerektiği kesin. Lezzetli yemekler  yeseniz de kilo almıyorsunuz basamaklar sayesinde:) Herşeye iyi tarafından bakmak lazım:) Şimdi biz nerede ne yedik? nereye gittik? beğendiğimiz ve beğenmediklerimiz bunlarda yarına kalacak.
Bu kadar yazdın fotoğraf neden yok bu konuda tam bir tembelim ama blog yazıyorsam foto olması da şart bunu biliyorum en kısa zamanda ekleyeceğim.  
   Heyecan içinde business class uçuşumuzu bekliyoruz ;)
Praianoda kiraladığımız evin manzarası

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder