12 Ekim 2010 Salı

Amalfi coastta nerede yemek yedik

Positano’da

*Harika bir sunset eşliğinde yemek yemek isterseniz Cafe Positano’ya gidin.Servis iyi,Yemekler de güzel
Cafe Positano
Positano gerçekten görülmeye değer

minik dar sokaklarda biz

Dağa tepeye evler yapmışlar. Şuanda imar izni yok Positano'da.

Arabamızın içinden yollar! İki araba yanyana cambazlık yapıp geçiyor resmen


*Canınız Michelin yıldızlı bir yerde yemek yemek isterse Via dei Mulini de bahçe içinde Al Palazazzo Restorana gidin derim. yemekler müthiş.Sant Urbano 2007 Valpolicella superiore şarap eşliğinde Aşkım scallop, ben deniz mahsullü rissotto yedim o kadar lezzetliydi ki yemekler zevkten dört köşe olmuştukJ

*Da Vicenzo son gece yemek yedğimiz Cafe Positano'nun hemen yanındaki yer. Bu gece balık yedik...Açıkçası yemekler lezzetliydi ama biz ızgara balık yerine yerel yemek yesek daha çok keyif alabilirdik , ancaaaakk yemekten sonra yediğim “lemon cake” muhteşemdi... Mutlaka ama mutlaka tadılması gereken bir lezzet.

Amalfi, Positano’dan daha düz ayak. Biz bir gecemizi Amalfi'ye ayırdık. Ara sokaklarında yürürken bir restaurant gördük ve şansımızı denemeye karar verdik.”La Taverna Del Duca” öncelikle diğer masalar ne yiyor diye çaktırmadan göz attıktan sonra garsona ilk masanın yediği sahan içindeki balıktan sipariş ettik.Local fish + pasta, ama öyle bir  sos ki parmaklarınızı yersiniz.yemeğinn tadı hala damağımda...yummy yummy!


Arabayı park ettik Positano'da ring sefer yapan otobüsü bekliyoruz.



Ravello bu sahil şeridinde Amalfiye geldiğinizde, arkanızda duran dağa tırmanarak ulaşabileceğiniz, bulutların içinde bir kasaba.Çok çok güzel, çok sakin ,çok naif bir yer Burada mutlaka  Cumpo Cusino’da  pizza ve tiramisu yemeden dönmeyin.


Cumpo Cusino-Ravello
                                     

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder