6 Aralık 2010 Pazartesi

Norwegian Jade ile ilk tanışmamız

Hafif puslu bir Barcelona sabahına uyandık Hızlı yapılan bir kahvaltıdan sonra Pazar günü sabah 10 gibi ailelerimize Çılgın mimar Gaudi'nin binalarını ve özellikle La Sagrada Familia'yı göstermek üzere yollara düştük.Uzuuuun ve keyifli bir yürüyüş ardından,Alan Parsons Projectin şarkısını bile yaptığı La Sagrada Familia karşımızda. Bu Gaudi'yi tanımak isterdim.Nasıl bir hayal gücü ile yapmış bu yapıları inanmak çok zor.Zaten bu binayı tamamlayamadan trafik kazası geçirmiş ve ardından ölmüş.Mezarı da bu  kilisenin içinde.Kilise yüzyıllardır yapılmaya çalışılsa da hala bitmemiş, şuanda Japon inşaat dehaları  tarafından yapılıyor. Bakalım biz bitmiş halini görebilecekmiyiz?





La Sagrada Familia
                                                          


Acıktık mı ne ? ama yok, yemek yemeye zaman yok!!! Bu hakkımızı gemiye saklıyoruz.Koşar adımlarla otele dönüyoruz.Taksiler de çağırıldı haydi limana.Heyyyooo bekle bizi N.Jade!!!

3000 yolcunun  saat 17:00 ye kadar gemiye binmiş olması lazım.Kafamda acaba nasıl olacak kargaşa var mıdır diye düşünürken hoop valizlerimiz alındı bile üzerine oda numaralımız yazılı kartlar da tamam...Check in sırası mı var yoksaaa!!! ama hayır buna sıra bile denmez o kadar çok desk var ki bize hemen sıra geldi.Herşey tamam! gemide para yerine geçen kartlarımızı da aldık.Bir tek şey hariç.3.dünya ülkesi vatandaşı muamelesi!!! zorunlu olarak pasaportlarımızı bizden alıyorlar.Mecburen alıyorlar çünkü vize ile giriş yapanların,gidilen  limanlarda pasaportları göstermeleri gerekiyor.Limanlara da kör sabahta ulaşıldığı için fotokopilerini alıp kuzu kuzu verdik pasaportları:(



Norwegian Jade

Nınnın nınnın nının gemiye Aloha Bar'ın olduğu 7 .kattan giriş yapıyoruz.waaaooooowww !!!ilk izlenim efektimiz .Büyük mü yok yok kocaman bu yaaa!!!:) yupppiiiiii heyyyoooo gemimizi sevdik bile:)İlk görüşte aşktan sonra hemen odalara dağılıyoruz.Toplamda 3 odamız var.Bizim (eşim Musti ve ben) ; annem ve babamın(Olcay ve Muzo) odalarımız 6.katta balkonsuz odalardan.Diğer 4 kişi (ELif ve Jerry Ceren (börülcem ve kızı) ve kayınvalidem ve baba2 (Gönül ve Selçuk)) balkonlu odada kalıyorlar!!!Kıskanıyoruzzzz hem de deli gibi niye bizimki balkonlu diil yaaa neden balkonlu almamışız offff yaaa offffff....Yok bu da keyfimizi bozmaz bizi nolucak ki sadece yatmadan yatmaya gidicez.Nop!!!
ama tabii ki gemi Barcelona limanından ayrılırken hepimiz 9.katta balkonlu kamarada Adios Barcelona Adios!!!!! Bu duygu harikaymış yaa gemiden kuşlara,şehire minik teknelere el sallamak!!!! Mussstiiim sana kocaman sarılıyorummm:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder